Let’s go tropical met deze exotische salade (binnen 10 minuten op tafel)
Van het warme weer van de afgelopen weken zijn we spontaan in tropische sferen beland (ja, dat is weer iets anders dan de tropentijd. Ha!). En dat vieren we met deze heerlijke, exotische salade.
Dit heb je nodig
Voor 2 volwassenen en 1-2 kinderen
(Bereidingstijd 10 minuten)
- ½ mango, schoongemaakt
- ¼ papaja (of meloen), schoongemaakt
- 1 stevige eetrijpe avocado, geschild en pit verwijderd
- kneepje limoensap
- chilivlokken
- 2 el tuinkers
- optioneel: gembersiroop
- materiaal: spiesjes
Zo maak je het
- Snijd de mango, de papaja en de avocado in gelijke blokjes en besprenkel met een klein beetje limoensap.
- Rijg voor je kind (of laat je kind zelf meehelpen) de stukjes fruit aan een spies.
- Voeg voor jezelf nog chilivlokken, tuinkers en gembersiroop naar smaak toe.
Niets weggooien?
Heb je overrijpe avocado’s in huis en is je haar aan de droge kant? Gooi ze niet weg, maar prak het vruchtvlees tot een papje en verdeel dit over je haar. Wikkel het in met folie en laat 30 minuten intrekken. Was het daarna goed uit en geniet van je glanzende coupe.
Babyhapje
Geef je baby eerst een apart hapje van gepureerde of geprakte avocado, papaja, meloen of mango en in een later stadium een combinatie van deze smaken. Soms kan het aanbieden in stukjes volgens de Rapley-methode in plaats van gepureerd het verschil maken tussen wel of niet ‘lusten’.
Dit recept komt uit het boek
Van kleine spruit tot toffe peer,
Gees van Asperen,
€20, Kosmos Uitgevers