Het is koud, dus wij vinden het tijd voor broccolistamppot!
Het begint nu echt koud te worden (wij hebben al moeten krabben!), en dan zeggen wij: tijd voor stamppot! Niets is lekkerder na een koude dag. Braadworst erbij, en eventueel spekjes, als je daar zin in hebt. Smullen maar!
Wat heb je nodig (4 pers.)?
- 50 g boter
- 1 zak aardappels (panklaar, 800 g)
- 2 zakken panklare broccoliroosjes (a 300 g)
- 2 x 2 runderbraadworsten
- 1 eetlepel ketjap
- 2 eetlepels piccalilly
- 100 g walnoten (grof gehakt)
Hoe maak je het?
1. Smelt 1 eetlepel boter in de pan. Voeg vervolgens de aardappels, de broccoli, zout en 150 ml water toe. Kook dit in 12-15 minuten afgedekt met een deksel gaar.
2. Prik de braadworsten in met een vork. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de worsten rondom bruin. Voeg vervolgens 1 eetlepel ketjap en 100 ml water toe aan de ban, en braad de worsten in 10 minuten zachtjes gaar.
3. Stamp de aardappels en de broccoli tot stamppot. Breng op smaak met zout, peper en eventueel piccalilly. Schep de walnoten erdoorheen.
4. Verdeel de stamppot over de borden, en leg de worsten erbovenop. Schenk de jus over het geheel.
Lees ook: Lente stamppotje: Lekker en zonnig!
Bron: Allerhande