Hip, Healthy en Heel Erg Lekker: Glutenvrije Cupcakes
Glutenvrij eten is allang niet meer alleen bedoeld voor coeliakie-patienten. Sterker nog: glutenvrij eten is hot & happening. Bij menig koffietentje zie je gluten,- en suikervrije cakejes op de toonbank en als moeder van een (vermoedelijk) gluten-allergische kleuter ben ik daar natuurlijk heel erg blij mee.
Ook zijn we samen aan het experimenteren geslagen in de keuken. Deze cupcakes vonden we zelf erg geslaagd, gluten,- en suikervrij!,
Ingrediënten voor circa 12 stuks:
150 gr amandelmeel
150 gram maismeel
120 gr kokosolie (gesmolten)
4 eieren
100 gr ahornsiroop
sap en rasp van 1/2 biologische citroen
snufje zout
1 tl (wijnsteen)bakpoeder, glutenvrij
1 tl kaneel
1 tl chiazaad (optioneel)
1 el kokosrasp
muffinvormen (vind zelf de siliconen erg fijn)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de gesmolten kokosolie met de ahornsiroop. Mix dan een voor een de eieren erdoor en klop ze een paar minuten luchtig. Voeg dan de citroenrasp, -sap, zout, kaneel, chiazaad en kokosrasp toe. Tot slot meng je het meel en bakpoeder er doorheen en verdeel je het beslag over de vormpjes.