Het wordt weer herfst: en dat betekent heerlijke pompoenstoof!

16.09.2017 04:55


Helaas moeten we concluderen dat de herfst met rasse schreden aan het intreden is. Maar dat heeft ook 1 positieve kant: er zijn namelijk weer pompoenen! En daar hebben wij toevallig een heel lekker recept mee.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)? 

  • 250 gr basmati rijst
  • 500 gr pompoen (ca. 1 kleine pompoen)
  • 2 el sesamolie
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 50 gr gedroogde abrikozen
  • 30 gr rozijnen
  • 50 gr amandelen
  • 30 gr geroosterde kokosrasp
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 ml water
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 10 ml ketjap manis
  • Verse peterselie

Wat moet je doen? 

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de rode peper fijn.
  3. Snijd de pompoen doormidden, verwijder zaden en draden. Snijd het vruchtvlees in stukken. Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de ui en peper. Voeg de stukken pompoen toe en bak 5 minuten.
  4. Voeg de abrikozen, rozijnen en amandelen toe en roerbak nog 3 minuten. Breng op smaak met ketjap, kerrie en suiker.
  5. Schenk de groentebouillon erbij en breng het mengsel aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat 40 minuten stoven op laag vuur.
  6. Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan in enkele minuten goudbruin.
  7. Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep de pompoencurry op de rijst en bestrooi met geroosterde kokos en fijngehakte peterselie.

Deze curry is niet pittig, maar juist een beetje zoetig door het gedroogde fruit. Dus ook geschikt voor kinderen. Uiteraard kan je voor hen bepaalde ingrediënten weglaten, als zij dit minder lekker vinden (bijvoorbeeld de koriander of de amandelen).

Lees ook: Vegetarisch, gezond en overheerlijk: spaghettipompoen uit de oven

Bron: www.leonieberkenbosch.com