Heerlijke, voedzame en gezonde ontbijtcake
Het is heel fijn om de dag te beginnen met een plak van deze heerlijke, voedzame en gezonde ontbijtcake. De cake is gemaakt van amandelmeel, havermout, bananen, eieren en is gevuld met cranberry’s, pecannoten, gember en geraspte kokos. Gezoet met een beetje ahornsiroop en bovenop lekkere zoete dadels!
Wat erg handig is: je kunt plakjes cake invriezen en zo wel 3 maanden bewaren!
Ingrediënten:
4 rijpe bananen
4 eieren
100 gram kokosolie
50 ml ahornsiroop
2 cm verse gember
1 eetlepel kaneel
1 theelepel zout
200 gram amandelmeel
100 gram havermout
50 gram kokoschips of geraspte kokos
100 gram pecannoten
50 gram gedroogde cranberry’s
200 gram dadels, zonder pit
Benodigdheden:
Staafmixer of keukenmachine
Bakpapier
Cakevorm (30 cm)
Saté prikker
Wat je doet:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Pel de bananen, breek ze in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe. Schil de gember, snijd in kleine stukjes en doe in de keukenmachine met de kaneel en het zout. Maal tot een glad beslag en schenk in een ruime kom. Meng het hazelnootmeel, de havermout, kokos, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze er in. Bak de cake ca. 50 min. Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen. Bewaar de cake in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Pel de bananen, breek ze in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe. Schil de gember, snijd in kleine stukjes en doe in de keukenmachine met de kaneel en het zout. Maal tot een glad beslag en schenk in een ruime kom. Meng het hazelnootmeel, de havermout, kokos, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze er in. Bak de cake ca. 50 min. Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen. Bewaar de cake in de koelkast.
Vries de cake in plakjes in, dan kun je er elke dag een meenemen/meegeven als ontbijt of tussendoortje.
Bron: Allerhande