Heerlijk recept met worstjes, broccoli en gnocchi
Nog op zoek naar inspiratie na de zoveelste pasta bolognese of rijst met kip? Dit gerecht vonden we op PureWow en is heerlijk voor zowel ouders als kinderen. Het is ook nog heel makkelijk en snel te maken!
Ingredienten
500 gram gnocchi
2 eetlepels ongezouten boter
1 zoete ui, gesneden
2 knoflooktenen, fijngesneden of geperst
500 gram gekookte Italiaanse worst, in plakjes gesneden
1 trosje raapstelen, maar bimi of broccoli kan ook
½ kopje kippenbouillon
Zout en vers gemalen zwarte peper
½ theelepeltje rode pepervlokken (optioneel)
½ kopje geraspte Parmezaanse kaas
¼ kopje verse peterselie (versnipperd)
Hoe maak je het?
- Breng een grote pan lichtelijk gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook deze tot de bolletjes naar boven drijven, 4 a 5 minuten. Giet de gnocchi af.
- Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak deze tot ze glazig worden, ongeveer 4 á 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze tot je het begint te ruiken, ongeveer één minuut.
- Voeg nu de worst toe, en bak deze tot hij bruin wordt. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg nu de raapstelen/bimi/broccoli toe en laat even sudderen.
- Zet dit voort, terwijl je de inhoud van de pan een steeds omgooit, tot de raapstelen zacht zijn, dit duurt ongeveer 5 minuten. Kruid het nu naar smaak met zout, peper en rode pepervlokken.
- Gooi de parmezaanse kaas, gnocchi en peterselie er in en hussel tot het goed verdeeld is. Dien het gelijk op.
Maak ook eens: Vegetarische falafelspiezen.