Heerlijk kinderontbijt: smul-eitjes uit de oven
Heb je zin om je kinderen eens lekker te verwennen met ontbijt dit weekend? Probeer eens dit recept voor heerlijke eitjes uit de oven, met ham, kaas en tomaat.
Instructies
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes 1 min. Voeg de tomaten en hamblokjes toe en bak 1 min. mee.
2. Verdeel het tomatenmengsel over de ovenschaaltjes. Strooi de geraspte kaas erover. Breek boven elk schaaltje een ei en prik de dooiers eventueel kapot met een vork. Zet de schaaltjes in de oven en bak ca. 15 min. tot de eieren zijn gestold.
3. Rooster ondertussen de sneetjes brood in een broodrooster lichtbruin. Snijd in repen. Strooi peper en eventueel zout over de eitjes en serveer met de broodrepen.
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 2 sjalotten
- 1 el traditionele olijfolie
- 75 g hamblokjes
- 75 g geraspte belegen kaas
- 4 middelgrote eieren
- 4 sneetjes bruinbrood
Keukenspullen
- 4 lage (oven)schaaltjes
Geniet van dit heerlijke kinderontbijt!
bron: AH.nl
Lees ook: Dit Moussaka-recept maakt iedereen gelukkig