Heerlijk én snel: zoete kip met abrikozen nectar en rijst

12.05.2017 04:55
Heerlijk én snel: zoete kip met abrikoos en rijst


Geen zin om uren in de keuken te staan, maar wil je wel iets lekkers op tafel zetten? Voor deze zoete kip met abrikozensap, rijst en tuinerwtjes heb je weinig voorbereidingstijd nodig. De kip gaat driekwartier de oven in, zodat jij ondertussen de keuken op kunt ruimen en even tijd hebt voor de kinderen.

Wat je nodig hebt:

  • 6 stukken kippendij filet, zonder huid en ik grote stukken gesneden
  • 3 theelepels bloem
  • 40 gram gedroogde mix voor Franse Uiensoep
  • 1 liter abrikozen nectar
  • 400 gram rijst
  • Tuinerwtjes

Wat je doet:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Kook de rijst en de tuinerwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Haal de kip door de bloem
  4. Meng de soepmix met de abrikozensap
  5. Plaats de kip in een ingevette ovenschaal en giet het mengsel erover
  6. Laat de kip zo’n 45 minuten in de oven staan
  7. Serveer de kip met de rijst en tuinerwtjes

Lees ook: Snelle pastasalade met mozzarella en spekjes (ook handig om mee te nemen!).

(Recept: Kidspot