Geurige rijst met cashewnoten (en van die rotstokjes…)
Deze geurige rijst met cashewnoten, peultjes en kip is zo lekker dat het een feest is voor jou én de kinderen. Om te eten met van die rotstokjes of gewoon met een lepel. Alleen al omdat je huis er zo lekker van gaat ruiken is dit recept een feest.
Bekijk ook: Spitsuurkoken: spinaziepannenkoeken met zalm of kikkererwten-pindakaasmengsel!
Dit heb je nodig:
240 gram pandanrijst
400 g gemengde groenten (peultjes, kleine maiskolfjes en worteltjes bijvoorbeeld)
2 eetlepels arachideolie
2 teentjes knoflook
gember (ongeveer ter grootte van je duim)
2 losgeklopte eieren
1 theelepel sesamolie
1 of 2 eetlepels sojasaus
100 g cashewnoten
Zo maak je het:
- Snijd de kipfilet in stukjes en marineer hem in de sojasaus
- Kook de rijst in 10 minuten, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten staan (Wil je supersnel koken? Kook de rest dan een avond van tevoren.)
- Snijd de knoflook, gember en de groenten in stukken
- Bak de cashewnoten in de wok en houd apart
- Bak de knoflook, gember en de kip in arachideolie
- Blanceer de groenten kort (2 minuten)
- Voeg de groenten toe aan de kip, voeg de rijst toe en laat ruim 2 minuten bakken.
- Klop de eieren los en maak een kuiltje in het midden van de wok door alle groenten, rijst en kip naar de rand van de wok te schuiven. Schenk de eieren in het kuiltje. Roer af en toe zodat het een soort omelet wordt. Verbrokkel de omelet met een spatel en roer door de rijst.
- Met de cashewnoten maak je het gerecht af, voor jonge kinderen kun je dit natuurlijk weglaten.
Eetsmakelijk!