Fijn recept voor kinderen: Mexicaanse quesadilla’s met gerookte kip
Makkelijk en lekker, de codewoorden voor de perfecte gezinsmaaltijd. Deze supersnelle quesadilla’s zitten boordevol ingrediënten waar kinderen dol op zijn; kipfilet, mais en kaas, dus het kan bijna niet anders dan een hit worden. Je kunt ook prima variëren. Vervang bijvoorbeeld de kip voor tonijn of salami of maak het wat gezonder door spinazie toe te voegen.
Ingrediënten
- 1 ui
- 150 g gegrilde rode paprika’s
- 1 gerookte kipfilet
- 1 stuk krop ijsbergsla
- 200 g mais in blik
- 150 g geraspte jong belegen kaas 50+
- 6 tortillawraps (pak)
- 2 tl paprikapoeder
Bereiden
- Snijd de ui in dunne ringen en de paprika en kipfilet in dunne reepjes. Snijd de sla in reepjes en laat de mais uitlekken. Doe de sla in een kom en voeg de maiskorrels toe. Voeg 4 el vocht uit de pot van de gegrilde paprika’s, de helft van de ui en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven op 150 °C. Verdeel de kip, paprika, de rest van de ui en de kaas over de wraps. Bestrooi met het paprikapoeder. Vouw de wraps dubbel en bak er twee tegelijk 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Keer halverwege. Neem de quesadilla’s uit de pan en houd warm in de oven. Bak de andere quesadilla’s op dezelfde wijze. Snijd ze in punten en serveer met de salade.
Lees ook: Top recept voor mensen met kinderen: kindvriendelijke curry met kip en zoete aardappel