Eten wat de pot schaft, milde kip curry met rijst.
Er komt een moment dat je kind moet gaan eten wat de pot schaft. Als het even kan is het wel fijn als het snel klaar is en natuurlijk een beetje gezond. Nou is meteen zuurkool of spruitjes voorschotelen niet de beste keuze, maar deze milde curry is zeker een succes!
Wat heb je nodig – voor 4 personen:
- 1 ui
- 400 gram kipfilet
- 2 zoete aardappelen
- 4 theelepels currypasta (wij gebruiken de biologische pasta van “off taste”, zonder toegevoegde rommel)
- 400 ml groentebouillon of kippenbouillon
- 300 ml pure kokosmelk
- handje verse koriander
- eetlepel olijfolie
- 400 gram rijst
hoe ga je te werk:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- snipper de ui en bak deze glazig in olijfolie
- snij ondertussen de kipfilet in kleine stukjes, zodat je kind die makkelijk weg krijgt en voeg toe aan de ui
- zodra de kipfilet is dichtgeschroeid voeg je de curry pasta toe, de klein gesneden zoete aardappel, de kokosmelk en de bouillon
- breng langzaam aan de kook en zet vervolgens de pan laag totdat de kip en de aardappels gaar zijn
- bestrooi met de verse koriander en smullen!!
Tip: voor een gelukkige vent kun je op het laatst nog wat verse pepers toevoegen nadat je hebt opgeschept voor je kind. En limoen doet het ook goed bij dit recept.