Ideaal voor na het schaatsen: snelle erwtensoep met hotdogs
Het echte winterweer heeft zich weer aangediend en dat vraagt om stevige kost. Wat past er nou beter bij ijs, sneeuw en schaatsen dan erwtensoep? Met dit recept tover je het snel op tafel.
Ingrediënten
- 2 el traditionele olijfolie
- 350 g verse boerensoepgroenten
- 600 g maaltijdsoepmaker erwten
- 1 kippenbouillontablet
- 600 ml water
- 1 blik hotdogs in blik (à 580 g)
- 6 witte puntjes
- 2 el Franse mosterd
- 1 ui
- 3 partysticks zoetzuur
Speciale benodigdheden:
- garde
Bereiden
- Verhit de olie in een (soep)pan. Bak de erwtensoepgroente 3 min. al omscheppend. Voeg de soepmaker, bouillon en het water toe. Breng de soep al roerend met een garde aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes met de deksel schuin op de pan.
- Verwarm de hotdogs volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de mosterd. Beleg de broodjes met de hotdogs, ui en zoetzure partysticks en serveer.
- Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep in 4 kommen en serveer met de hotdogs.
Bron: Allerhande.nl
Lees ook: Fijn recept voor kinderen: Mexicaanse quesadilla’s met gerookte kip