Ideaal voor na het schaatsen: snel­le erw­ten­soep met hot­dogs

26.01.2019 04:55


Het echte winterweer heeft zich weer aangediend en dat vraagt om stevige kost. Wat past er nou beter bij ijs, sneeuw en schaatsen dan erwtensoep? Met dit recept tover je het snel op tafel. 

Ingrediënten

Speciale benodigdheden:

  • garde

Bereiden

  1. Verhit de olie in een (soep)pan. Bak de erwtensoepgroente 3 min. al omscheppend. Voeg de soepmaker, bouillon en het water toe. Breng de soep al roerend met een garde aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes met de deksel schuin op de pan.
  2. Verwarm de hotdogs volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de mosterd. Beleg de broodjes met de hotdogs, ui en zoetzure partysticks en serveer.
  3. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep in 4 kommen en serveer met de hotdogs.

Bron: Allerhande.nl

Lees ook: Fijn recept voor kinderen: Mexicaanse quesadilla’s met gerookte kip