Omdat iedereen z’n bord leeg eet: Enchiladas met lekker veel kaas
Van die gerechten die iedereen lekker vindt. Dat de borden zonder (al te veel) gezeur opgegeten worden, waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan en iets wat jij óók lekker vindt. Enchiladas met lekker veel kaas.
Lees ook: Gnocchi met tomaat en romige mozzarella
Wat heb je nodig (voor 4 personen)
* 3 kipfilets (ongeveer 500 gram)
* 1 liter kippenbouillon
* 300 gram geraspte jonge kaas
* 1 vleestomaat (of 2 kleinere tomaten)
* 3 tenen knoflook
* jalapenopepers (als je dat aandurft)
* 1 blikje tomatenpuree
* 1 theelepel komijnpoeder
* 2 theelepels paprikapoeder
* 200 ml creme fraiche
* 4 tarwetortilla’s
Zo maak je het
Breng de kippenbouillon aan de kook en laat de kip hierin gaat worden (11-12 minuten). Laat de kip vervolgens in de bouillon afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Roer door de tomatenpuree de komijn- en paprikapoeder. Snijd de tomaat, knoflook en jalapenopeper fijn. Snijd ook de kip in dunne plakken, bewaar de kippenbouillon.
Bestrijk elke tortilla met de gekruiden tomatenpuree, beleg met plakjes kip (laat hierbij ongeveer 2 centimeter van de rand vrij van beleg), bestrooi met tomaat, knoflook en eventueel de jalapenopeper en 1/4 van de kaas. Rol de tortilla op, leg ze in een ovenschaal en bestrijk de tortilla royaal met creme fraiche. Schenk een paar eetlepels bouillon in de schotel. Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel. En zet de ovenschotel vervolgens voor ongeveer 35 minuten in de oven. De kaas is dan gesmolten en goudbruin.
Lees ook: Stappenplan: hoe overtuig ik mijn peuter dat hij moet eten?