Een recept geschikt voor iedereen. Kindvriendelijk, vegetarisch én glutenvrij! En heel lekker!

20.11.2015 15:00


Hoe fijn is het als je eens met een culinair hoogstandje aan kunt komen dat iedereen gewoon kan eten én dat ook nog eens onwijs lekker is? Dit hoogstandje is eigenlijk helemaal niet veel werk, maar het ziet er wel uit alsof je uren in de keuken hebt staan zwoegen. Met dit recept scoor je punten; bij je peuter, je man met een glutenallergie én bij je vega-tante. 

Voor 4 personen:
400 gram risotto rijst
1,4 liter bouillon (liefst gistvrij – bijv. Bio Today)
100 gram kastanje champignons
100 gram champignons
70 gram pecorino (schapenkaas – glutenvrij)
200 ml witte wijn (niet per se nodig, wel extra lekker en de alcohol vervliegt door de warmte!)
3 teentjes knoflook
sjalotten
Verse tijm
Zakje babyspinazie

  1. Snij de champignons, spinazie klein en zet opzij. Geen moeilijke eters in huis? Snij de champignons dan wat grofer, dan heb je iets meer te kauwen.
  2. Gooi de tijm, ongeveer een eetlepel, sjalotten en knoflook in een blender en maal dit fijn.
  3. Giet de bouillon in een kom en zet opzij.
  4. Verwarm wat olie in een grote pan en bak de sjalotten, tijm en knoflook tot de sjalotten glazig worden. Doe er vervolgens de risotto rijst bij en bak voor 5 minuten. Wel af en toe even roeren.
  5. Schep een beetje bouillon bij de rijst tot dit net onder water staat en breng aan de kook.
  6. Als de rijst het vocht heeft opgenomen, doe je er weer een schep bouillon bij. Zo ga je door tot alle boullion op is.
  7. In de tussentijd bak je de champignons en spinazie in een pan en roer dit door de risotto wanneer alle bouillon is opgenomen.
  8. Schaaf 3/4 van de pecorino en roer dit samen met de witte wijn door de risotto. Nog even laten pruttelen en klaar! Eventueel kun je zelf nog wat zout en peper toevoegen naar smaak.
  9. Verdeel over de borden en strooi ter decoratie de laatste pecorino er overheen.

Maak ook eens: Kipburrito’s die je met je handen kunt eten.