Deze pannenkoeken zijn de lekkerste – en meest gezonde – ever!
Barbara heeft een nieuw lievelingsmaal: gezond, licht en vol vitamines! En de kinderen vinden het nog lekker ook.
Je kan natuurlijk vragen of de kinderen als–je–blieft een keer wat anders willen roepen dan ‘PANNENKOEK!’ wanneer je vraagt wat hun lievelingseten is, maar misschien is het beter om de pannenkoek zo aan te passen dat je blij bent als ze hem willen eten!
Lees ook: Wat opa en oma écht denken
Dit recept voor spinaziepannekoeken vond ik bij mijn nieuwe vrienden van Green Kitchen Stories, en ik was er zo gek van dat ik het meteen ben gaan maken.
Voor het beslag
225 g boekweit, spelt of gewoon volkorenbloem
3 grote eieren
500 ml melk (gewone, of soya of amandel)
250 ml water
1 theelepel gesmolten kokosolie, boter of olijfolie
zout
2 handenvol verse spinazie (kan ook uit vriezer komen, dan twee blokjes)
10 blaadjes basilicum (als je het aandurft…)
Chickpea, Apple & Tahini Filling
3 theelepels tahini (sesampasta, ‘Een soort pindakaas!)
een scheutje olijfolie
sap van 1 citroen
2 kleine rode appels, met schil en al geraspt
600 g kikkererwten (uit blik)
Zo maak je het:
Gooi alle ingrediënten in een keukenmachine (staafmixer kan ook) en zet een half uurtje weg in de koelkast.
Haal het beslag uit de koelkast.
Bak nu de pannenkoeken in de kokosolie – of boter, zoals je normaal pannenkoeken bakt.
Gooi ook alle ingrediënten van de vulling bij elkaar, meng met je handen, en doe in elke pannekoek een handje vulling.
Vouw dubbel en serveer in een schaal.
Hier kun je zien hoe het moet:
Foto: Green Kitchen Stories.
Lees ook: Stappenplan: Hoe overtuig ik mijn peuter dat hij moet eten?