– 100 g tarwemeel
– 2 eieren
– 200 ml melk
– 100 g mais uit blik
– 6 mini trostomaatjes, in kleine blokjes gesneden
– 100 ml crème fraîche
– 1 avocado, in reepjes
– 50 g geraspte oude kaas
– olie om in te bakken
1. Verhit een flinke koekenpan op het vuur. Doe het meel, de eieren en de helft van de melk in een grote kom en meng met een garde tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg de rest van de melk toe en mix tot een glad beslag. Roer de mais en de blokjes tomaat erdoor. Breng het beslag op smaak met wat peper en zout.
2. Schenk wat olie in de hete pan en schep. Bak a la drie-in-de-pan: giet met een soeplepel op drie plekken in de pan wat beslag. Laat het beslag doffer worden van kleur en draai dan de pannenkoekjes om. Als het goed is is de onderkant dan mooi bruin. Bak de andere kant ook in enkele minuten bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
3. Serveer de pannenkoekjes met een dot crème fraîche, wat stukken avocado en strooi er kaas over.
Tips:
– Ik vind het lekker om nog wat gemalen chilipeper over mijn pannenkoekjes te doen maar voor kleine kinderen is dat al snel te pittig.
– Nog wat losse maïskorrels over de pannenkoekjes is een feest want die kan hij fijn van zijn bord pakken en in zijn mond te stoppen.
Beeld: Liefde voor Lekkers
Philippine plaatst dagelijks heerlijke recepten en schrijft over eetgerelateerde zaken op haar blog Liefde voor Lekkers en is moeder van meneertje B (september 2013).