Comfort food én kids proof: Ottolenghi’s quesadillas

10.10.2014 14:30


Bij Marit zijn ze gek op de quesadillas van Ottolenghi. Zijzelf trouwens ook!

Mexicaanse pannenkoekjes, zo noemt mijn 5-jarige dochter de quesadillas van Ottolenghi. Geen idee wie de term binnen ons huishouden geïntroduceerd heeft, maar het is een regelrechte hit, kan ik je vertellen. Een van de weinige gerechten waar mijn kinderen hun vingers soms letterlijk bij aflikken. Ikzelf trouwens ook. Zal vast iets te maken hebben met de laag gesmolten kaas en room over de salsa. Zo warm uit de oven het ideale comfort food. Dit zijn de ingrediënten:

Voor 4 personen
8 kleine toritlla’s
13/4 zure room
120 cheddar geraspt

Zwarte bonen pasta
230 gr zwarte bonen (uit blik)
1 tl gemalen korianderzaad
½ tl cayennepeper (kun je ook vervangen door paprikapoeder)
20 gr fijngehakte koriander
sap van 1 limoen
¼ tl zout

Salsa
½ kleine rode ui gehakt
½ el witte wijnazijn
3 bosuien gehakt
5 zoete middelgrote tomaten in blokjes
1 teen knoflook fijn geperst
1 milde rode chilipeper zonder zaadjes
een bos koriander fijngehakt
¾ tl zout
sap van ½ limoen
2 rijpe grote avocado’s

En zo maak je het:

-Maak eerst de zwarte bonenpasta door alle ingrediënten met een staafmix tot een gladde pasta te mixen.
– Zet de oven alvast aan of gebruik een grillpan
– Maak dan de salsa. Avocado en tomaat mogen in blokjes. De rest lekker fijn gehakt. Even flink door elkaar roeren. Peper kun je ook weglaten. Smeer 2 eetlepels bonenpasta uit over 1 tortilla. Maak in het midden een grote cirkel en laat rondom een 2 cm brede rand vrij. Bestrijk de helft van de bonencirkel met een eetlepel room en strooi er royaal geraspte kaas overheen. Daarop doe je 1 a 2 eetlepels salsa. Sla de tortilla dubbel. En dan op naar de volgende.
– Leg de gevulde tortilla’s in de oven en rooster ze totdat de kaas goed gesmolten is en de tortilla mooi goudbruin (ongeveer 10 minuten). Of verwarm de grillpan en rooster de tortilla aan elke kant 2-3 minuten.