Chili con carne met rijst. Niet pittig, wel om te smullen!
Chili con carne hoeft echt niet per se pittig om lekker te zijn. Dit recept is namelijk echt om te smullen! En gaat er gegarandeerd in bij je kroost. Bonuspuntje: een makkelijker recept is er bijna niet, want het is in één pan te bereiden (behalve de rijst). Peuter blij, mama nog blijer!
Ingrediënten (voor ca 4 personen)
1 blik tomaten blokjes
1 bouillonblokje (runder of groente)
2 uien gesnipperd
3 teentjes knoflook
1 groene paprika
1 rode paprika
blikje bruine bonen (200 gram)
400 gram (bio) rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 theelepel komijn
3 eetlepels peterselie (voor erdoor en erover)
1 theelepel paprikapoeder
flinke scheut rode wijn
blikje mais (130 gram)
1 wortel (in stukjes gesneden)
bakje crème fraîche (125 gram)
2 eetlepels olijfolie
Aan de slag
1. Men neme een pan. Zet hem op het vuur en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Vervolgens de ui, de wortel en de paprika.
2. Laat even 10 minuten pruttelen en voeg de knoflook (uitgeperst) en het gehakt toe.
3. Als het gehakt bruin is, voeg je het bouillonblokje, de rode wijn, de bonen en de kruiden toe. Roer even door en voeg dan de tomatenpuree, de mais en het blikje tomatenblokjes (met vocht!) toe.
4. Laat het geheel met deksel op de pan, op laag vuur, nog even 30 minuten sudderen.
5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Schep de rijst op het bord en giet de ‘chili’saus er overheen. Als laatste schep je een eetlepel créme fraîche op ieder bord. Garneren met peterselie.
Ook lekker: Deze gezonde quesadilla’s staan binnen no-time op tafel.