Binnen 10 minuten gemaakt: heerlijke salade met frambozen
Deze salade zet je in een wip op tafel. Lekker met een broodje erbij!
Dit heb je nodig voor 2 volwassenen en 1-2 kinderen
(bereidingstijd c.a. 10 minuten)
- 600 g rauwe rode bieten, geschild (of 500 g voorgekookt)
- 1 el olijfolie voor bakken/braden
- 150 g frambozen
- 75 g veldsla of jonge bladsla
- 1 flinke groene appel, klokhuis verwijderd en in schijfjes
- 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 1 lente-ui, in ringen
Voor de dressing
- 25 ml zonnebloemolie
- 1 tl grove mosterd
- 1 tl honing (niet geschikt onder 1 jaar)
- optioneel: onbespoten madeliefjes
- materiaal: dunschiller, aluminiumfolie, zeef, staafmixer
Zo maak je het
- Pof de bietjes in de oven
- Bereid de salade. Doe 50 g frambozen in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel door de gaatjes zodat de pitjes achterblijven. Vang de frambozenpuree op en meng met de ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Laat de bietjes iets afkoelen en snijd in plakjes. Leg de veldsla, de plakjes biet, de schijfjes appel, de geitenkaas, de overige frambozen en de ringen lente-ui op een bord en besprenkel met de dressing. Garneer eventueel met madeliefjes.
VARIATIE
Lekker met een stukje gebakken vis of geroosterd volkorenbrood met mayonaise en gestoomde makreel.
SERVEREN
Geef je peuter zijn eigen bakje en vul dit me t onderdelen uit de salade zoals plakjes biet, schijfjes appel en enkele frambozen.
DOEN
Laat je kind madeliefjes plukken, het appeltje wassen of de geitenkaas verbrokkelen.
SNEL KLAAR
Zin in een snelle en lichte maaltijd of lunch? Neem voorgekookte bietjes, zo staat de salade binnen 10 minuten op tafel.
ZWANGER
Eet tijdens je zwangerschap een keer per week vis, maar laat de roofvissen even aan je voorbijgaan. Ook de varianten uit blik.
BABYHAPJE
Geef je baby eerst een hapje van gepofte of gekookte en gepureerde biet, eventueel gecombineerd met gestoomde of gebakken vis. Gekookte bietjes met geraspte appel en/of geprakte framboos is ook een lekkere combinatie.
Dit recept komt uit het boek
Van kleine spruit tot toffe peer,
Gees van Asperen,
€20, Kosmos Uitgevers