Voor als je kinderen trek hebben in een vette bek…
…Maar dan zonder het vet (en het schuldgevoel achteraf)! Te mooi om waar te zijn?? Echt niet! Serveer deze burger met heerlijke zoete aardappelfrietes en alle cravings zijn voor de rest van het weekend getemd, en je hoeft je er niet eens schuldig over te voelen. Wat je zeker wel krijgt: bonuspunten voor mama, na het serveren van deze ‘guilty pleasure’.
Ingrediëntenlijst:
– blik kikkererwten
– 1 rode ui (heel fijn gesneden)
– halve courgette (heel fijn gesneden)
– klein handje koriander (fijn gesneden)
– 1 theelepel komijn
– 2 teentjes knoflook (fijngeperst)
– 80 gram havermoutvlokken
– 1 eetlepel rodewijnazijn
– 1 eetlepel chilisaus
– 2 theelepels pindakaas
– eetlepel olijfolie (+ extra voor het bakken)
– snufje zout en peper
Voor op het broodje:
– 1 avocado
– sla naar keuze
– ketchup
– komkommer
Aan de slag:
1. Laat de kikkererwten goed uitlekken en gooi daarna in een grote kom.
2. Prak de kikkererwten met een vork goed fijn (of gooi in een keukenmachine, stuk sneller en het scheelt je weer een lamme arm).
3. Zorg dat de ui en de courgette goed fijngesneden zijn en voeg dan toe aan de kikkererwten, samen met alle andere ingrediënten.
4. Meng, met je handen, alles goed door elkaar en maak er dan ongeveer 6 ‘burgers’ van, door er ballen van te draaien en daarna goed plat te drukken.
5. Doe een scheutje olijfolie in een grilpan en bak de burgers in 3 minuten aan iedere zijde, mooi bruin.
6. Doe de burger op een broodje naar keuze, met wat avocado, tomaat, sla en een klodder ketchup. Oké, voor deze éne keer mag een klodder(tje) mayo ook wel even…
P.s. houd je burgers over? Verpak ze dan per stuk in folie en leg in de vriezer. Als je een keer geen zin hebt om te koken, hoef je ze alleen even warm te maken!
Lekker om te combineren met: Oven-frietjes van zoete aardappel.