Als je kind(eren) hier niet overdreven blij van worden: supercoole regenboogpannenkoeken!
Hoe tof zijn deze pannenkoeken? En je hoeft niet bang te zijn voor hyperactieve kinderen, want de kleurstoffen komen uit groenten – maak ons gek!!!!
Wat heb je nodig?
- 270 g boekweitmeel
- 450 ml halfvolle melk
- 3 middelgrote eieren
- blokje (room)boter
- 1 snufje zout
- 50 ml vers groentesap spinazie en komkommer
- 50 ml bietensap
- 50 ml wortelsap
- 6 el kokosolie
- 4 el ahornsiroop
- 250 g gemengde rode vruchten (aardbei, bramen, framboos)
Wat doe je?
- Meng het boekweitmeel met de melk, eieren, de olijfolie en het zout en verdeel het beslag over 3 kommen. Voeg aan elke kom één soort groentesap toe.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak op laag vuur een pannenkoek. Laat ze niet te bruin worden, anders zie je namelijk de kleuren niet meer. Herhaal tot je in totaal 12 pannenkoeken hebt. Houd ze eventueel warm in de oven (100 °C) of op een bord met een deksel eroverheen.
- Besprenkel de pannenkoeken met honing of ahornsiroop en garneer met de vruchten.
Bron: AH.nl
LEES OOK: Groente eten wordt een feestje met deze regenboogpizza