20 dingen die bijzonder moeilijk zijn voor kleine kinderen
Kinderen hebben in no time door hoe ze de iPad moeten gebruiken, ze kunnen al downloaden voor ze kunnen lopen en stiekem koekjes pikken uit de trommel bovenop de kast is ook geen enkel probleem. Wat is het dan toch gek dat er een aantal heel simpele klusjes zijn die kinderen maar niet geklaard krijgen. Zoals bijvoorbeeld:
Lees ook: 10 Opmerkelijke fasen waar veel kinderen doorheen gaan.
- Jezelf aankleden.
Geoorloofd dat je je hoofd nog door je mouwen probeert te proppen als je twee jaar bent, wat minder geloofwaardig als je inmiddels de zeven jaar aantikt, zoals mijn zoon. - Je eigen billen afvegen.
Dat kost namelijk tijd. Die je ook zou kunnen gebruiken om op de iPad te spelen. Iets met prioriteiten. - De wc doortrekken.
Want je zou zeggen dat de bolussen die kinderen neerleggen toch niet te missen zijn. De geur ook niet trouwens. - Je handen wassen.
Het zijn natuurlijk ook wel veel handelingen, die kraan aan en die handjes eronder. Helemaal als je dan óók nog zeep moet gebruiken. - Je eigen bord op het aanrecht zetten.
Het is tenslotte wel vijf hele stappen lopen. - Je eigen bord in de vaatwasser zetten.
Dat is tenslotte wel zés hele stappen lopen. - Je eigen speelgoed opruimen.
Kwestie van één goed gemikte graai en in de speelgoedkist ermee. Maar opeens laat die oog-hand coördinatie dan nogal wat te wensen over. - Je voeten vegen.
Kan in principe in één moeite door tijdens het jas uittrekken. ’t Is maar een suggestie. - Je jas ophangen.
Dat leuke kapstokje hangt er tenslotte niet alleen voor de sier. - Je schooltas uitpakken.
Ipv: je schooltas lukraak naar binnen slingeren als je thuiskomt, waardoor mama de volgende ochtend de plakkerige limonadebekers nog onder de trap vandaan moet halen. - Eten zonder te knoeien.
Is eigenlijk niet eens zozeer een klusje als wel een skill. Die, toegegeven, wat oefening vereist, maar na drie jaar training toch wel beheerst zou mogen zijn. - Je kleren in de wasmand gooien.
Ernaast gaat namelijk z’n doel een beetje voorbij. - Badderen zonder een overstroming te veroorzaken.
Kinderlijfjes zijn klein. Hoe kan het dan toch dat er altijd hele vloedgolven de trap af stromen zodra ze in bad gaan? - Douchen zonder een overstroming te veroorzaken.
Zo mogelijk een nog grotere prestatie dan bij het eerder genoemde badderen. Desondanks moet er na een douchebeurt altijd gedweild worden. - Jezelf afdrogen.
Vereist inderdaad enige coördinatie, maar altijd kleddernat en druipend over de overloop is ook overdreven. - Je tanden poetsen.
Betekent namelijk net iets meer dan de tandenborstel in je mond hangen en de Woezel en Pip tandpasta eraf zuigen. Maar het zal wel lastig poetsen zijn met een verkrampte hand van al dat iPad-swipen. - Je eigen neus snuiten.
Want zo’n snottebel die langzaam je mond in glibbert, dat is blijkbaar helemaal niet irritant. Of vies. - Je eigen brood smeren.
Want zelfs zo’n kindermesje is al levensgevaarlijk. Dat moet je gewoon niet willen. - Je eigen tas inpakken.
Dat kan tenslotte na dat smeren net zo goed wel in één moeite door, toch mama? - Je eigen tas dragen.
Want weet je wel hoe zwaar die broodtrommel weegt?! En een hernia op je vijfde, ook dát moet je gewoon niet willen.
Lees ook: Dit zijn mijn 10 beste #mumlifehacks.
Vala van den Boomen (41 jaar) heeft drie kinderen: een zoon van 12, die autisme heeft, en twee dochters van 10 en 6 jaar, die de chronische aandoening EDS hebben, net als zijzelf. Ze is getrouwd met Mario en werkt als beleidsmedewerker in de Tweede Kamer. De eerste tien jaar van haar moederschap heeft Vala niet geslapen, omdat haar kinderen altijd wakker waren. Die schade probeert ze nu in te halen. En dat is hard nodig, want de puberteit staat voor de deur. Dat brengt weer heel nieuwe uitdagingen met zich mee, dus heeft ze al haar krachten nodig.