Hier scoor je punten mee: kipburrito’s, eindelijk met je handen eten!
Soms flans je eens een recept in elkaar dat je vervolgens het liefst elke dag klaar maakt. Dit is er zo één. Komen er mensen eten? Serveer kipburrito’s! Luie zondag en trek in fast food maar eigenlijk toch ook weer liever niet: kipburrito’s zijn het perfecte alternatief. Lastige eter? Zeker weten kipburrito’s! (En als je de sausjes wegdenkt is het ook nog behoorlijk gezond!)
Ingrediënten – voor 4 personen:
Wraps – meestal in een verpakking van 8 stuks. Ik kies zelf altijd voor de volkoren wraps. Reken 2 wraps per volwassene.
300 gram kipfilet
1 courgette
2 tomaten
2 eetrijpe avocado’s
125 gram creme fraiche
zakje voorgesneden spitskool
zakje buritto seasoning mix
bakje champignons
potje wraps salsa – mild
1 paprika
sperziebonen, verse of een potje van ongeveer 350 ml.
cocktailprikkers om de wraps mee vast te zetten
Aan de slag:
1. Snij de kip, courgette, tomaat, paprika en champignons in stukjes. Niet te groot, anders wordt het lastig de burrito op te rollen.
2. Prak de avocado’s fijn in een kom, en gooi de crème fraîche er doorheen.
3. Bak de kip gaar, voeg de courgette, paprika, champignons en sperziebonen toe. Na 5 minuten voeg je de burrito seasoning mix toe. Zo, het meeste werk hebben we gehad.
4. Verwarm de wraps nu in de magnetron, of even heel kort in de oven op 150 graden.
5. Smeer per wrap een eetlepel salsa en een flinke eetlepel van het advocado/creme fraiche sausje uit.
6. Strooi een beetje spitskool en tomaat over de wraps en vervolgens het kipmengsel.
7. Rol de wraps op en zet vast met twee prikkers.
Smullen! Het wordt wel gegarandeerd een kliederboel, want je peuter laat die prikkers natuurlijk niet zitten. Het handigste is dus alles vast in kleine stukjes te snijden. Maar hé, als dat bord maar leeg gaat, toch?!
Maak ook eens: Vegetarische spinazie quiche die (bijna) iedereen lust.
(foto’s & recept: Ilana Tetenburg)