De állerlekkerste groentelasagna die iedereen lust!
Onze favoriete groentelasagna! Als moeder hoop je iedere dag weer dat wat jij je kinderen voorschotelt, ook daadwerkelijk wordt gegeten. Vooral als dat iets is waar groente mee gemoeid zijn. In deze groentelasagna zitten lekker veel groente verstopt en hij is zo lekker en romig dat ‘ie bij ons thuis altijd een hit is. Lekker voor het weekend!
Lees ook: Waarom mijn kind dit dus écht niet kan eten
Goede lasagna maken is moeilijk. Meestal begin je hoopvol, maar is het resultaat toch een beetje een rommeltje: te nat, te droog, te zout, te weinig smaak, niet goed doorbakken.. Maar nu heeft Green Kitchen Stories het perfecte lasagnarecept. Het is even een werkje (oké best veel werk), maar het resultaat mag er écht zijn! Ook leuk om indruk te maken op mensen die komen eten.
lasagna met gegrilde groente: 4-6 personen
Zie de recepten voor de saus, de groente en de ricotta hieronder
– Tomatensaus
– 1 doosje volkoren lasagnabladeren
– Citroen-ricotta
– Gegrilde groenten
– 250 gram mozarella
Verwarm de oven voor op 175 graden. Begin met een dunne laag tomatensaus en bedek deze met een laagje lasagnabladeren, een laagje citroen-ricotta, een laagje gegrilde groenten, een laagje spinazie en daarop een laagje tomatensaus. Herhaal dit 2-3 keer, en bedek de laatste laag met de overgebleven groente, de tomatensaus, de citroenricotta en geraspte mozarella. Bak de lasagna 40-50 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Tomatensaus
3 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui (fijngesneden)
3 tenen knoflook (fijngehakt)
1 verse chilipeper
2 eetlepels kappertjes
4 grote tomaten (in partjes gesneden)
2 blikjes pruimtomaten
Verse basilicum
Zout en peper
Verwarm de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, de knoflook en de chilipeper toe en roerbak 2 à 3 minuten. Voeg de kappertjes en de verse tomaten toe en kook het een paar minuten voordat je de rest van de ingrediënten toevoegt. Kook 10 minuten, zet het vuur laag en laat de saus nog een halfuur pruttelen in een afgedekte pan.
De gegrilde groenten
2 eetlepels olijfolie
zout
2 gesneden courgettes
1 geneden aubergine
300 gram champions
300 gram verse spinazie
1 teentje knoflook
Besprenkel de aubergine en courgette met olijfolie en zout en grill ze in de oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuten. Roerbak de champions en de spinazie samen met olijfolie, zout en knoflook 5 minuten in een pan. Je kan de courgettes en de aubergine ook in een pan grillen. Het belangrijkste is dat de groente een deel van hun vocht kwijtraken voor ze in de lasagna gaan.
Citroenricotta
500 gram ricottakaas
1 middelgrote citroen
1 klein handje verse basilicum (fijngehakt)
snufje zout en peper
Doe de ricotta in een kom, rasp de citroenschil en knijp de citroen daarna uit. Voeg de schil en het sap toe aan de kaas. Voeg de basilicum en een snufje zout en peper toe en meng het goed door elkaar.
Dit heerlijke recept komt van Green Kitchen Stories
Lees ook: 41 dingen die je denkt tijdens nachtvoedingen