De lekkerste tomatensaus met maar 4(!) ingrediënten (Tip: maak meteen een voorraad!)
Marcella Hazan is een van de bekendste koks en kookboekenschrijvers ter wereld. Met haar boeken introduceerde ze de Italiaanse stijl van koken in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Door chefs en collega-schrijvers werd zij altijd gezien als een van de grootste autoriteiten op het gebied van de Italiaanse keuken. En een van haar bekendste recepten is deze supersimpele pastasaus, met maar 4(!) ingrediënten.
Deze saus, waar je slechts gezeefde tomaten, boter, een ui en zout voor nodig hebt, is écht een lifesaver. Je kan hem namelijk overal voor gebruiken: pasta’s, ovenschotels, pizza’s, noem maar op. Het idee is dat je één voorraad basissaus maakt, die je later, afhankelijk van het gerecht wat je maakt, op smaak kan brengen met extra ingrediënten en kruiden.
Tip: Maak meteen een paar liter. Het moet even inkoken, en daar heb je natuurlijk niet altijd tijd voor. Maar als je nou in een keer een hele batch maakt, dan heb je een aantal porties om in te vriezen, die je later kunt gebruiken.
Bron: Facebook
Lees ook: Pasta met geroosterde tomaten en ricotta