Heerlijk en super snel: romige linguine met ham, citroen en basilicum
Met deze kou is niks lekkerders dan thuiskomen en genieten van een heerlijk bord dampende pasta. Dit recept van BBC Good Food is comfort food zoals het hoort te zijn: snel en goddelijk!
Voor: 6 personen, voorbereidingstijd: 10 minuten, bereidingstijd: 15 minuten
Lees ook: Smullen! Wortelpasta met roomkaas en groenteballetjes
Ingrediënten
400 gram linguine
90 gram prosciutto
olijfolie
1 citroen
2 eierdooiers
3 theelepels crème faîche
een handvol basilicumblaadjes
een handvol geraspte parmezaanse kaas
Wat je doet
1. Breng een pan water aan de kook voor de linguine
2. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking
3. Snijd ondertussen de ham in kleine stukjes en bak deze in een beetje olijfolie tot de ham goudkleurig en knapperig is
4. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht. Gooi de linguine terug in de pan en voeg de ham toe
5. Mix het sap van de citroen met de eierdooiers en de crème fraiche
6. Voeg de saus toe aan de pasta, samen met de basilicum en de parmezaanse kaas
7. Mix alles goed door elkaar en voeg indien nodig wat kookvocht toe om de saus romiger te maken. Serveer met nog wat extra parmezaanse kaas.
Tip: mis je de groente? Gooi dan tijdens het koken wat doperwtjes uit de diepvries bij de pasta. Ook leuk voor wat meer kleur!
Eetsmakelijk!
Lees ook: Deze overheerlijke plaattaart met pompoen lijkt net een pizza!
Bron recept en beeld: BBC Good Food