De vreemdste babynamen die beroemdheden ooit hebben gekozen

14.10.2024 16:40
baby die op zijn buik ligt baby die op zijn buik ligt en aan het lachen is


Als je dacht dat je favoriete beroemdheden op het podium al excentriek waren, wacht maar tot je hun babynamen hoort. Terwijl jij nog twijfelt tussen Emma en Sophie, hebben de sterren andere ideeën. Het lijkt wel een competitie: wie kan de meest bizarre, niet-uitspreekbare naam verzinnen? En ja, sommige zijn zó vreemd dat je er twee keer van moet knipperen.

Laten we een duik nemen in de vreemdste babynamen die beroemdheden ooit hebben gekozen. Spoiler: als je dacht dat jouw ‘unieke’ naamkeuze origineel was, denk dan nog eens goed na.

1. X Æ A-12 (Elon Musk & Grimes)

Waar beginnen we? Elon Musk en Grimes gaven hun zoon een naam die eruitziet alsof iemand per ongeluk op het toetsenbord is gevallen. X Æ A-12 is naar verluidt een combinatie van de onbekende variabele ‘X’, een elvenspelling van AI (artificiële intelligentie), en de naam van een spionagevliegtuig. Je kunt je voorstellen dat de klasgenootjes van kleine X later wat vragen gaan stellen.

2. Bear Blaze (Kate Winslet & Ned Rocknroll)

De Britse actrice Kate Winslet koos voor haar zoon de naam Bear Blaze. Bear is op zich al bijzonder, maar Blaze? Winslet legt uit dat Blaze een verwijzing is naar een huisbrand die ze ooit overleefde. Een unieke manier om je verleden te eren, maar of Bear Blaze later blij is met zijn vurige naam, dat moeten we nog zien.

3. Blue Ivy (Beyoncé & Jay-Z)

Blue Ivy, de dochter van Queen B en Jay-Z, is misschien wel een van de bekendste beroemdheidskinderen. Maar de naam? Het lijkt een beetje op een soort plant uit een sciencefictionfilm. Beyoncé gaf ooit aan dat ‘Blue’ staat voor Jay-Z’s “The Blueprint” albums, en ‘Ivy’ verwijst naar het Romeinse cijfer IV (vier), dat een speciale betekenis heeft voor het stel. Klinkt leuk, maar het blijft een beetje vreemd.

4. Apple (Gwyneth Paltrow & Chris Martin)

Waarom zou je je kind naar een vrucht vernoemen? Gwyneth Paltrow deed het en noemde haar dochter Apple. Het schijnt dat Chris Martin, haar toenmalige partner, met het idee kwam. Gwyneth vond het “zoet en onschuldig” klinken. Misschien een goed idee voor een dessert, maar als voornaam?

5. Kal-El (Nicolas Cage)

Als fan van stripboeken besloot Nicolas Cage zijn zoon te vernoemen naar niemand minder dan Superman. Ja, je leest het goed: Kal-El, de Kryptoniaanse naam van de Man van Staal. Geen druk hoor, als kind van Nicolas Cage én met een naam als Kal-El. Laten we hopen dat hij geen superkrachten hoeft te ontwikkelen om op te vallen.

6. Pilot Inspektor (Jason Lee & Beth Riesgraf)

Jason Lee, bekend van zijn rol in My Name Is Earl, en Beth Riesgraf gaven hun zoon de nogal verwarrende naam Pilot Inspektor. Dit klinkt meer als een baanomschrijving bij de luchtvaartautoriteiten dan als een babynaam. Lee gaf aan dat de naam geïnspireerd was door het nummer He’s Simple, He’s Dumb, He’s the Pilot van de band Grandaddy. Ah, natuurlijk!

7. Zuma Nesta Rock (Gwen Stefani & Gavin Rossdale)

Gwen Stefani en Gavin Rossdale noemden hun zoon Zuma Nesta Rock, wat klinkt alsof hij een surfwedstrijd in Californië organiseert. Zuma komt van Zuma Beach, waar Gavin surfte, Nesta is een eerbetoon aan Bob Marley (wiens voornaam Nesta was), en Rock… nou ja, het kind heeft rocksterren als ouders. Best logisch, toch?

8. Audio Science (Shannyn Sossamon & Dallas Clayton)

Actrice Shannyn Sossamon en regisseur Dallas Clayton noemden hun zoon Audio Science. Ja, je leest het goed. Audio. Science. Misschien verwachtten ze dat hij zou opgroeien tot een muzikale wetenschapper, maar hoe je hier in hemelsnaam dagelijks iemand mee aanspreekt, blijft een raadsel.

9. Gravity (Lucky Blue Smith & Stormi Bree)

Lucky Blue Smith en Stormi Bree noemden hun dochter Gravity. Het lijkt een beetje alsof ze hun kind een natuurkundige kracht hebben meegegeven. Wie weet helpt het haar voeten stevig op de grond te houden, maar een naam als dit is toch wel behoorlijk… zweverig.

10. Bronx Mowgli (Ashlee Simpson & Pete Wentz)

Ashlee Simpson en Pete Wentz noemden hun zoon Bronx Mowgli. De eerste naam is waarschijnlijk een verwijzing naar de beroemde New Yorkse wijk, maar Mowgli? De Jungle Book referentie is wel erg prominent. Misschien wilden ze dat hij het stadsleven combineerde met de jungle? Of het een slimme keuze was, blijft de vraag.

Lees ook: ‘HELP! Ik slaap niet meer’