Tijd voor asperges: Aspergetaart !
Goed. Wij garanderen niet dat je kind de asperges niét uit deze taart vist, maar wij zeggen toch: maak deze aspergetaart vooral. Want lékker dat de taart is. (En geef je kind drie wortelen voor de dagelijkse dosis groenten.)
Wat heb je nodig:
Voor het deeg:
300 gram boem
150 gram boter
snuf zout
1 ei
Of: gebruik bladerdeeg
Voor de vulling van de taart:
3 eieren
500 gram groene asperges
4 plakjes ontbijtspek
300 ml kookroom
1 theelepel mosterd
50 gram pecorino (of parmezaanse kaas)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de bloem, boter en zout in de keukenmachine en kneed daarna een ei door het deeg heen. Maak hiervan een bal en wikkel hem in vershoudfolie om het deeg vervolgend in de koelkast te leggen. Rol het deeg of de bladerdeeg uit en prik gaatjes in het deeg. Of gebruik kant-en-klaar bladerdeeg. Doen wij ook wel eens.
Bak de bodem ongeveer 30 minuten blind (bekleed het deeg met bakpapier en leg er bijvoorbeeld droge rijst of bakbonen op), daarna haal je de bakbonen en het bakpapier weg en bak je de bodem voor ongeveer 3 minuten zonder vulling.
Maak de asperges schoon en snij de uiteinden van de asperges. Snijd het ontbijtspek en bak even kort in de koekenpan.
Klop de eieren, de room, mosterd en peper en zout in een kom, voeg daarna de helft van de pecorino (of parmezaanse kaas) en de ontbijtspek toe en schenk het mengsel in de deegboden. Leg de asperges in de vulling en bestrooi de taart met de rest van de pecorino.
Bak de taart 20 minuten in de oven en laat de taart vervolgens even 10 minuten rusten. Eetsmakelijk!
Recept: JamieMagazine