5 Tips om je kinderen gezond te laten eten

21.10.2024 16:31
gezond eten broodje gezond en peren


Gezond eten is heel belangrijk voor kinderen. Het helpt hen goed te groeien en zich energiek te voelen. Toch kan het soms moeilijk zijn om ze te laten kiezen voor gezond voedsel in plaats van snacks en snoep. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om gezond eten leuker te maken. Hier zijn vijf tips om je kinderen aan te moedigen gezonder te eten.

 

Laat ze Meehelpen met Koken

Laat je kinderen helpen in de keuken. Dit maakt koken leuker en ze leren meer over wat ze eten. Laat ze dingen wassen, roeren of simpele maaltijden maken. Als ze zelf meedoen, willen ze ook eerder proeven wat ze gemaakt hebben.

2. Gezonde Snacks in de Koelkast

Zorg dat er altijd gezonde snacks in huis zijn. Denk aan fruit, zoals: appels, bananen of groenten met dip. Als gezonde snacks makkelijk te pakken zijn, kiezen je kinderen deze sneller dan ongezonde dingen.

3. Maak een Kleurig Bord

Kinderen houden van kleuren. Maak hun eten mooi door verschillende kleuren op het bord te doen. Voeg verschillende groenten en fruit toe. Dit maakt het eten leuker en ze willen misschien nieuwe dingen proberen.

4. Geef het Goede Voorbeeld

Kinderen leren door naar jou te kijken. Eet zelf ook gezond en laat zien dat je dat lekker vindt. Als je kinderen zien dat jij gezond eet, zullen ze dat ook willen doen.

5. Maak het Leuk

Zorg dat eten leuk is! Maak thema-maaltijden, zoals een ‘pasta-avond’ of een ‘fruit-feest’. Je kunt ook samen leuke vormen maken van fruit en groenten. Dit maakt het eten leuker en moedigt ze aan om nieuwe dingen te proberen.

 

Lees ook: Waarom pubers altijd honger hebben (en wat je eraan kunt doen)