Eten met kinderen: Bengaalse kip kerrie
Kip kerrie is iets wat bijna alle kinderen wel lusten (er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar die laten we even buiten beschouwing!). In plaats van een kant en klare pot saus te kopen, kun je ook je eigen saus maken en de kip op Bengaalse wijze bereiden. En dat is veel simpeler dan het klinkt!
Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden: hapjespan en staafmixer
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram kip
2 cm vers gemalen gember
2 knoflookteentjes
2 sjalotten (of 1 gele ui)
1,5 theelepel tomaten puree
1,5 flinke theelepel geelwortel/haldi/kunjit/kurkuma
1,5 flinke theelepel zwarte peper of chili
1 theelepel Bengaalse Garam masala (koop je gewoon bij de Albert Heijn)
Olijfolie
Zo maak je het:
1. Mix de ui, gember, knoflook en 2 eetlepels water in de staafmixer.
2. Doe olijfolie in de pan en bak de kip.
3. Voeg geelwortel, peper, tomatenpuree, garam masala en 2 eetlepels water toe aan de kip.
4. Blijf bakken tot de olie van de kruiden loslaat.
5. Voeg 1 kopje water en een beetje zout toe en laat circa 30 min pruttelen
Je kunt de kip serveren met bijvoorbeeld bloemkool en mango chutney. Eet smakelijk!
Bron: Lust ik wel!
Psst… meer recepten lezen die lekker zijn voor ouders en kinderen? Klik hier!