Een heerlijke maaltijdsoep bomvol vitamines!

20.02.2016 04:55
Maaltijdsoep Maaltijdsoep


Nu het buiten – jammer genoeg – weer wat kouder wordt, is een warme maaltijdsoep de ideale manier om weer lekker op te warmen. En in deze donkere dagen hebben we allemaal wat extra vitamines nodig, met name de kleintjes! Dus, kruip gezellig met het hele gezin onder een dekentje op de bank, en geniet van een kop heerlijke soep die het winterse gevoel helemaal afmaakt. Maar dan zonder depressies…

Het mooie van deze soep is dat hij door de aardappels en bloemkool lekker zoet wordt, waardoor zelfs de allerkleinsten ervan zullen smullen. En ja,  ik zei bloemkool. Niet meteen afhaken! Ik gruwel normaal ook van bloemkool, maar in deze soep is ‘ie heerlijk! Echt!

Wat heb je nodig – voor 4 personen: 

  • 2 zoete aardappels
  • 75 ml kokosmelk
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 150 gram witte rijst of zilvervliesrijst
  • 500 gram bloemkool
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • handje verse koriander (fijngesneden)
  • 100 gram rode linzen
  • 2 liter groentebouillon
  • knoflook
  • beetje peper
  • olijfolie of kokosolie

Zo ga je te werk: 

  1. Snij alle groente in eetbare stukken en hak de ui fijn.
  2. Bak de ui, wortels en de knoflook met een scheutje olijfolie in een pan tot de ui glazig wordt.
  3. Voeg vervolgens de rijst, de linzen en de bouillon toe.
  4. Wanneer de soep begint te koken zet je de pan op een lager pitje. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe: de gesneden aardappels, bloemkool, kerriepoeder, koriander, peper en kokosmelk.
  5. Na 15 minuten is de soep klaar! Mocht je een moeilijke eter hebben, ook gepureerd is deze soep goddelijk! Dit is slechts een kwestie van de staafmixer er doorheen halen. Let wel op met een plastic staafmixer, laat de soep dan eerst even wat afkoelen..

Deze soep is makkelijk in te vriezen, dus geen zorgen als je wat over houdt!

Ook heel lekker: Eten wat de pot schaft, milde kip curry met rijst.