Deze heerlijke plaattaart met pompoen lijkt net een pizza

26.09.2018 04:55


Het is laat, je bent net thuis, en de kinderen willen niks eten. En al helemaal geen groente. Tenzij het natuurlijk op zo’n mooie ronde schijf zit en je het bij de pizzeria kan bestellen. Herkenbaar? Dan is dit superlekkere recept van Made By Ellen de perfecte oplossing. Ziet eruit als pizza, is lekker, makkelijk, en zit (niet tegen de kinderen zeggen) stiekem vol groente!

Voor 1 plaattaart – voorbereidingstijd: 10 minuten – oventijd: 35 á 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kant-en-klaar deeg, uit het versschap (quichedeeg, taartdeeg, pizzadeeg of bladerdeeg)
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1/3 flespompoen, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1/3 courgette, in de lengte halveren en dan in dunne plakjes snijden
  • 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 200 gram geitenkaas, in kleine stukjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout uit de molen
  • Plukje rucola om te garneren

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Rol het kant-en-klaar bladerdeeg uit op een licht ingevette bakplaat.

3. Smeer de yoghurt uit over het deeg. Hou hierbij de randen vrij.

4. Verdeel de plakjes pompoen, courgette en rode ui over het deeg.

5. Strooi de geitenkaas over de plaattaart.

6. Breng de taart op smaak met peper, zout en oregano.

7. Schenk een klein scheutje olijfolie over de taart.

8. Plaats de taart 20 minuten onderin de oven. Leg de pizza daarna ongeveer 15 a 20 minuten in het midden van de oven totdat de plaattaart goudbruin is en de groente en het deeg gaar zijn.

9. Haal de pizza uit de oven, garneer met een klein plukje rucola.

Genieten maar!

Maak ook eens: vegetarische, glutenvrije én kindvriendelijke risotto.