Deze lekkere pasta met tomatensaus zit vol verborgen groente
Zin in een lekkere, gezonde maaltijd, maar niet in zure gezichten aan tafel omdat er ‘groene dingetjes’ in het eten zitten? Deze pastasaus is niet alleen erg smakelijk, maar zit ook vol verborgen groente. Wedden dat je kinderen dit gerecht wel zonder morren opeten?!
Lees ook: Chili con carne met rijst. Niet pittig, wel om te smullen!
Voor: 4 personen, voorbereidingstijd: 15 minuten, bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
- 1 theelepel olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 stengels selderij, in stukjes
- 2 grote wortelen, in stukjes
- 1 prei, in stukjes
- 2 paprika’s, in stukjes
- 2 blikken tomatenblokjes van 400 gram
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 300 gram gedroogde pasta
- Parmezaanse kaas
- Eventueel: wat rucola om erbij te serveren
Wat te doen
- Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak de ui, knoflook, selderij, wortelen en prei voor ongeveer 20 minuten, totdat alles zacht is. Voeg de paprika toe en laat het geheel nog zo’n 10 minuten staan.
- Voeg de tomatenblokjes, de basterdsuiker en de eetlepel balsamico azijn aan de groente toe. Laat het geheel minimaal 20 minuten sudderen.
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Pureer de saus ondertussen met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Giet de pasta af en meng de pasta door de saus. Serveer met parmezaanse kaas en eventueel wat rucola (als ze niet allergisch zijn voor groene dingetjes tenminste…).
Eet smakelijk!
Lees ook: Met deze makkelijke fritatta uit de oven kom je wel aan je groente!
(Bron recept en beeld: Good Food Magazine, via BBC Good Food)