Barbecuerecept: Vegetarische falafelspiezen (voor als je niet alleen maar vlees wil)
Zodra het lekker weer is trekken we massaal onze barbecues uit de schuur. Want wat is er lekkerder dan een wijntje in je hand, een zonnetje en een paar vrienden over de vloer. Het enige nadeel is dat barbecuen qua eten een beetje eentonig kan zijn. Want: ál dát vlees! Maar er zijn ook heel lekkere alternatieven voor op de barbecue, zoals deze vegetarische falafelspiezen (met groente!).
Wat heb je nodig (vier personen)?
– 1 gele paprika
– 2 rode uien
– 250 gram cherrytomaten
– 195 gram falafel
– 5 eetlepels olijfolie
– 8 gram tijm
– 1 teen knoflook
Wat je doet
- Steek de barbecue aan. Snijd de paprika in stukken van 2 cm en de uien in parten. Rijg om en om tomaat, paprika, falafel en ui aan de spiesen.
- Pureer de olie, tijm en knoflook met een keukenmachine of staafmixer in 1 min. tot een gladde kruidenolie. Bestrijk de spiesen met de helft van de olie. Rooster de spiesen 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Schenk vlak voor serveren de rest van de kruidenolie erover.
(Bron: Albert Heijn / beeld: Albert Heijn)
Lees ook: Een keer een avondje zonder vlees met deze overheerlijke zoete aardappeltaart