5x Sneaky baby-gedrag
Voordat Julie moeder was, dacht ze dat baby’s lieve en onschuldige wezentjes waren die nog niet echt door hadden wat ze deden. Ha! Inmiddels is ze er achter dat iedere baby een vlijmscherp zesde zintuig heeft voor… slechte timing. Geloof je haar niet?
Bewijsstuk één: poepen als het écht niet uitkomt
Iedere ouder heeft dit wel eens meegemaakt toch? Een baby die besluit te poepen als hij lekker in bad zit, tijdens het luierloze weegmoment op het consultatiebureau of als hij net helemaal in 29 laagjes winterkleding is ingepakt. Zucht.
Lees ook: Het leed dat bijvoeden heet.
Bewijsstuk twee: niet slapen als het juist goed zou uitkomen
Hier moeten baby’s haast wel collectief op geoefend hebben, want zo makkelijk is het niet om elke dag braaf op ongeveer hetzelfde tijdstip lange dutjes doen BEHALVE op de dag dat je moeder precies rondom die dutjes afspraken gepland heeft.
Bewijsstuk drie: wel slapen op onmogelijke momenten
Mijn baby heeft deze vaardigheid tot in de puntjes geperfectioneerd. Gister nog maakten we een wandeling waarbij we een uur en een kwartier van huis waren en hij presteerde het om na exact een uur en dertien minuten in slaap te vallen. Hij doet dit trouwens ook tijdens autoritten, maakt niet uit hoe lang of kort we onderweg zijn: vijf minuten voor aankomst gaat zijn geheime baby-radar aan, nestelt hij zich nog ietsjes dieper in de maxicosi en vallen zijn oogjes dicht. (En natuurlijk slapen ze dan thuis niet nog even lekker verder. Nee joh, ben je gek? Zo’n powernap van twee minuten geeft net genoeg energie om vervolgens ab-so-luut niet in je bedje te willen liggen, maar ook niet te weten waar je dan wel blij van wordt.)
Bewijsstuk vier: toch niet zelf spelen
De meeste baby’s bezitten het talent om heerlijk in hun eentje te kunnen spelen, totdat hun moeder of vader even drie minuten niet beschikbaar kan zijn. Let op: hiervoor hoef je niet eens in de zelfde kamer te zijn als de baby, zo goed afgestemd is dit zintuig. Sorry baby’s, wij zijn ook maar mensen die af en toe een belangrijk telefoontje moeten plegen/ een boterham voor onszelf willen smeren / naar de wc gaan.
Bewijsstuk vijf: willen drinken op rare momenten
Eén woord: nachtvoeding.
Case closed.
Lees ook: Wat er echt geweldig is aan baby’s.