Gnocchi met tomaat en romige mozzarella: heel erg lekker!

07.05.2016 04:55
gnocchi

Een fijn recept voor even tussendoor: geen uren in de keuken, maar wel heel erg lekker én gezond. En met een beetje mazzel eten je kinderen alles met smaak op. Er zitten wel een paar groene dingetjes in, maar de kaas en tomaat zijn heerlijk herkenbaar en zo lekker.

Lees ook: Brief aan alle ouders met kinderen die niet willen eten

Dit heb je nodig (voor 4 personen)
* 500 gram gnocchi
* olijfolie
* 3 lente-uitjes, fijn gesneden
* 4 teentjes knoflook, gesneden
* 1 eetlepel tomatenpasta
* zout en peper
* nootmuskaat, gemalen
* 2 bakjes cherry tomaten
* 2 theelepels balsamicoazijn
* bosje basilicum
* bosje peterselie
* 1 bol buffelmozzarella

gnocchi

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in.

Zet een pan water (met een beetje zout) op het vuur. Kook de gnocchi volgens de verpakking gaar. Laat uitlekken en zet opzij.

Verhit wat olijfolie in de pan en voeg hieraan de knoflook en lente-uitjes toe. Na een minuut of 3 voeg je de tomatenpasta, 1/4 theelepel nootmuskaat, zout en peper na smaak en roer dit even goed. Na ongeveer een minuutje voeg je de cherry tomaatjes (ongesneden) en de balsamicoazijn toe. Dit laat je 5 tot 7 minuten pruttelen. Daarna haal je het geheel van het vuur en voeg je de gesneden basilicum en peterselie toe.

In de ovenschaal giet je nu ongeveer de helft van het tomatenmengsel en de gnocchi. Scheur ongeveer de helft van de mozzarella in stukjes en leg op het mengsel, voeg daarna de rest van het de gnocchi en het tomatenmengsel toe en bedek de schaal met de  andere helft van de mozzarella – ook weer in stukjes gescheurd. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 10 minuten en laat de kaas goed smelten.

Je kunt nu nóg wat verse kruiden toevoegen (basilicum, peterselie of als je echt wil losgaan met groen: rucola). Maar met kieskeurige eters slaan wij deze stap graag over.

Receptuur en foto’s via The Floating Kitchen

Bekijk ook onze video Avondeten met een peuter in 5 scènes: